Kategorier
Nyheter

Foredragsholdere til Samfunnsfagskonferansen 2022

Hovedtema for Samfunnsfagskonferansen 2022 er mangfold, urfolk og minoriteter i samfunnsfagdidaktikken, og hovedforedragsholdere er nå klare. Konferansen går av stabelen i Alta/Áltá/Alattio 23.-25. november 2022.

Kristin Gregers Eriksen

Førsteamanuensis i samfunnsfagdidaktikk ved Universitetet i Sørøst-Norge

Kristin Gregers Eriksen er førsteamanuensis i samfunnsfagdidaktikk ved Universitetet i Sørøst-Norge. Forskningsfeltet hennes er kolonialitet, rasisme, sosial rettferdighet og antirasisme i skole og utdanning. Eriksen jobber særlig med dekoloniale perspektiver på kunnskapsproduksjon og pedagogikk. Flere av hennes publikasjoner omhandler samiske perspektiver, kunnskaper og rettigheter i skole og lærerutdanning. Hun er særlig opptatt av utfordringer og muligheter knyttet til ivaretakelsen av samiske perspektiver i skole og lærerutdanning utenfor det geografiske Sápmi, og refleksjon omkring rolle, ståsted og ansvar i arbeid med urfolksspørsmål i forskning og utdanning. Du kan lese mer om Eriksen og hennes arbeider på hennes nettsider ved USN.

Jonny Hjelm

Professor i historie ved Umeå Universitet

Jonny Hjelm är professor historia och verksam vid Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet, Sverige. Han har sedan 1980-talet arbetat med arbetslivs- och fackföreningshistorisk forskning. De senaste 20 åren har han även utforskat damfotbollens historia och den humanvetenskapliga idrottsvetenskapens syn på ”tävlingsidrotten” samt idrottsrörelsens föreningsdemokratiska strukturer. Hjelm har sedan 2015 dels forskat om prosekulära organisationer i Sverige, dels fördjupat sig i svensk humanvetenskaplig forskning om samer. Mer om Hjelm og hans arbeid kan du lese på hans nettside

Fullstendig program og annen informasjon om påmelding, abstrakt og paneler finner du på konferansens hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s